twee weken voor vertrek
Door: Noortje
Blijf op de hoogte en volg Noortje
22 Juli 2008 | Nederland, Amsterdam
het is zo ver: ik ga bijna op reis!
Vandaag over twee weken vertrek ik 's ochtends vroeg met 3 mede-student (Wesley, Louise en Niloofar) naar Düsseldorf, om daarvandaan om 10u te vliegen naar Moskou. Woensdag de 6de neem ik de Trans-Mongolië express (13 dagen, tussenstops in Irkoetsk en Ulaan Baatar) naar Beijing, waar we vier dagen verblijven tot 23 augustus. Dan hebben we tot 1 september om in Xiamen (in Zuid-Oost China, aan de kust) aan te komen, waar ik de komende drie maanden zal verblijven. Ik ga erheen voor een uitwisseling met nog 10 andere studenten van University College, maar het karakter van de uitwisseling is nogal eenzijdig: het Engels niveau van de Chineesjes is simpelweg te laag om naar Utrecht te komen om te studeren :p. Dus voorlopig gaan wij alleen daarheen.
Half december vlieg ik door naar Hanoi, Vietnam, waar ik (hopelijk) mijn moeder tref, zodat we een maand samen kunnen reizen.
De afgelopen weken ben ik vooral bezig geweest met de voorbereidingen (visa, boekingen, reisplannen, inentingen, doktersbezoekjes, pakken) en ik begin me ook langzaam te beseffen dat het er nu echt aan zit te komen. Waar mensen om me heen zich een half jaar geleden al zorgen maakten om de vliegmaatschappij die net failliet was gegaan (en waar Noortje uiteraard besloten had een vlucht bij te boeken), was het voor mij allemaal nog behoorlijk onwerkelijk. De Chinese ambassade heeft me echter weer geheel terug kunnen werpen in de realiteit (inclusief hun bureaucratie), dus wat dat betreft ben ik nu geheel voorbereid op wat me nog te wachten staat ;)
Uiteraard heb ik er erg veel zin in. Ik zal, zodra ik dat kan, verslag doen van mijn belevenissen (woepie!). En vergeet niet dat we code-woorden af moeten spreken voor de Chinese oogjes die overal meekijken... ach, ik heb altijd al eens een Chinese gevangenis van binnen willen bewonderen :p
22 Juli 2008 - 13:04
Lau:
ah, hoe heeft de Chinese bureaucratie je dan weer terug in de realiteit geworpen?
En heb je al plannen in Mongolie?
Succes met de voorbereidingen! En alles wat je vergeet, is toch 10x zo goedkoop in China te koop! -
26 Juli 2008 - 11:46
Jorieke:
Gevonden!
Succes met alle voorbereidingen! En ik ga jouw verhalen uiteraard volgen (net zo trouw als jij op mijn site keek!)
Tot zaterdag! -
29 Juli 2008 - 06:53
Rineke En Barbara:
Jeeej Noortjeeee ontzettende pekingeend!! Klinkt echt super.. dan is het eindelijk onze beurt om jaloers te zijn :P Weet zeker dat het echt een toffe ervaring gaat worden. Geniet ervan!!
Liefs en een hoop neger zoenen :P jammm -
30 Juli 2008 - 16:11
Linda:
Leukleuk, zo'n weblog! Ga je zeker volgen! Tuesday dinners houden we er virtueel in, afgesproken?!
Gruss aus Son -
03 Augustus 2008 - 13:09
Anne-Mieek:
Heee Noortje!
Wat lang geleden dat wij elkaar hebben gesproken (schaam, schaam). Super leuk om te lezen over al je avonturen, ik ga het zeker bijhouden. Ik neem aan dat je nu nog druk druk bent met de voorbereidingen. Ik ben net vanochtend terug gekomen van drie weken interrailen door Europa met Vroukje. Super gave vakantie gehad! Heel veel plezier!! Geniet!! liefs Anne-Mieke -
11 Augustus 2008 - 11:18
Marie-Louise:
nou daar zit je inmiddels in de trein. zitvlees!?? de express is een van mijn reisidealen. voor na mijn pensioen. je bent me dus ruim voor.
Fijne tijd, ik lees je.